Zonneboilers zetten de energie van de zon om in warmte voor uw CV installatie

De energiebehoefte van uw huishouden bestaat uit stroom en warmte. Om de stroom behoefte op te vangen kunt u stroompanelen plaatsen, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook systemen zijn om de zon om te zetten in warm water en CV verwarming. Een zonneboiler bied hierbij uitkomst. Zonneboilers zetten de gratis beschikbare energie van de zon om in warmte voor uw CV installatie en/of tapwater. Een zonneboiler systeem bestaat uit 2 onderdelen allereerst een collector daarnaast een opslagvat Hieronder geven wij u meer uitleg over verschillende collectoren en opslagvaten. Interessant om te weten is dat er grote subsidies op deze zonneboiler systemen geven wordt vanuit de overheid..

Verschillende opslagvaten


Er zijn veel verschillende opslag vaten wij werken met een 3 tal types hiervan:

  • CV buffer
  • Hygiëne buffer
  • Tapwaterbuffer

Een zonneboiler installatie live uitgemeten

Hieronder ziet u een van onze zonneboiler installaties. Met deze extensie kunt ook u live mee kijken naar uw opbrengst en rendement. Als de installatie opwekt dan ziet u in het overzicht hieronder elementen bewegen. U heeft waarschijnlijk veel vragen als het gaat om uw prive of zakelijke locatie. Wij adviseren u graag. Meestal begeleid met een berekening van de verwachtte opbrengst en wat dit voor gevolgen heeft als het gaat om de installatie en aansluiting op bestaande systemen in uw huis of bedrijfspand. Neem contact met ons op om een adviesgesprek te plannen.

Onze buiscollectoren bestaan uit hoogvacuüm glazen buizen met daarin heatpipes. De voordelen op een rijtje:

  • hoogvacuüm biedt isolatie met het hoogste rendement en dus het minste warmteverlies;
  • werkt ook bij koud en/of bewolkt weer;
  • zeer onderhoudsvriendelijk; als één buis onverhoopt kapot gaat, dan kan die via een clicksysteem zeer makkelijk vervangen worden;
  • de collector blijft gewoon functioneren, ook als een buis kapot is, of tijdens het vervangen;
  • door het gebruik van heatpipes is er weinig collectorvloeistof nodig.

Om een volledige zonneboiler installatie te kunnen realiseren maken wij o.a. gebruik van de zonnecollectoren. Deze worden verdeeld onder 2 type collectoren. Deze 2 typen kunnen wij aan u leveren en installeren.

Verschillende collectoren

Vlakke plaat collectoren

Buiscollectoren (vaccuumbuizen) ook wel heatpipes genoemt

Vlakke plaat collectoren

Deze collectoren werken volgens het eenvoudige principe van een donkere plaat, die wel warmte absorbeert maar deze niet meer uitstraalt. Vlakke plaat collectoren zijn te plaatsen op of in een pannendak of op een plat dak doormiddel van een speciaal frame.

Dit heel eenvoudige systeem kan bij u thuis een flinke besparing opleveren op uw huidige gasverbruik. Door het toepassen van een boilervat met dubbele spiraal is het mogelijk om niet alleen uw sanitairwater te verwarmen, maar ook uw pand of woning aangenaam op temperatuur te brengen. Vlakkeplaat collectoren zijn prijs technisch interessant en leveren vooral voor en na jaar en de zomer warmte voor uw tapwater (soms ook in combinatie met uw CV systeem) In de winter doen deze panelen vrijwel niets.

Schermafbeelding 2019-02-19 om 13.34.59
Keymark_logo_Din_Gepruft

Buis collectoren

Zonnebuizen, ook heatpipes genoemd, zijn glazen vacuümbuizen. Hierin wordt door middel van een natuurkundig principe gebruik gemaakt van verdamping en condensatie. Hierdoor wordt warmte getransporteerd en geconcentreerd, waardoor u een voorraadvat kunt verwarmen. Door een juiste combinatie van zonnebuizen en voorraadvat te maken, hoeft uw CV-ketel veel minder gas te gebruiken. buis collectoren zijn te plaatsen op een pannendak of op een plat dak door middel van een speciaal frame.  Dit heel eenvoudige systeem kan bij u thuis een flinke besparing opleveren op uw huidige gasverbruik. Door het toepassen van een boilervat met dubbele spiraal is het mogelijk om niet alleen uw sanitairwater te verwarmen, maar ook uw pand of woning aangenaam op temperatuur te brengen. Buiscollectoren zijn prijs technisch duurder dan vlakkeplaat collectoren , maar leveren hierin tegen wel veel meer rendement in de winter.